Barevná vaječná tlačenka
2. 4. 2010
4 vejce
6 křepelčích vajíček
sůl
40g sypké želatiny
500ml mléka
200ml zeleninového vývaru
250g mražené zeleniny(hrášek,baby karotka,kukuřice)
2 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce octa
špetka mletého bílého pepře
POSTUP:
Vejce a křepelčí vajíčka uvaříme na tvrdo,necháme vychladnout a oloupeme.Želatinu namočíme do 100ml mléka a nechámenabobtnat.Zbytek mléka promícháme s vývarem,svaříme,přidáme mraženou zeleninu a necháme krátce prohřát.Přidáme nabobtnanou želatinu,dobře promícháme a odstavíme z ohně.Vejce nasekané na malé kousky a vmícháme je do směsi.Nakonec přidáme celá křepelčí vajíčka,nasekanou petrželku,dochutíme solí,mletým bílým pepřem a octem a vše opatrně promícháme.Směs na vaječnou tlačenku nalijeme do formy a dáme do chladničky ztuhnout asi na 3 hodiny.Před vyklopením nahřejeme krátce formu v horké vodě a pak tlačenku opatrně vyklopíme,nakrájíme na plátky a podáváme.